Hiphei! Tällaisia suklaaruusuja räpelsi Viljamiini silmät ristissä. Vaan kun jokin juttu polttelee alitajunnassa, niin pakkohan sitä on päästä luovuutensa irti, vaikka kello olisi jo miljoona. Tää on niin loistava keksintö, että pakko jakaa se kanssanne. Tästä voi tehdä kakun päällisenkin, kuten marsipaanista.. Tosi helppo työstää (paitsi että pitää olla suht vikkelä, suklaa pehmenee liikaa, vaikka mullakin oli hanskat käsissä..) ja tulee kivaa jälkeä (jos paneutuu asiaan - mä tosiaan olin ihan liian väsy hommaan :D )
Kermaruusun blogista löysin (Juhannan vinkistä) tällaisen ohjeen suklaakoristemassalle!
Kermaruusu on puolestaan kopioinut ohjeen suoraan Intohimona suklaa -kirjasta.
Suklaakoristemassa
15g sokeria
10g vettä
200g tummaa suklaata
60g glukoosia tai hunajaa (ei juoksevaa!)
1. sekoita sokeri ja vesi pienessä kattilassa, kiehauta ja anna jäähtyä.
2. Sulata suklaa mikrossa. Suklaa saa kuumentua 55-asteiseksi.
3. Sekoita suklaa sokeriliuoksen ja glukoosin tai hunajan kanssa.
4. Lusikoi seos muovipussiin ja laita viileään noin tunniksi.
Vaivaa suklaamassaa hetki käsin ja muotoile siitä esim. ruusuja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti