lauantai 20. helmikuuta 2010

Hyydytetty kinkkukakku (kasvis + kala)

 
Hyydytetty kinkku(kalkkuna)kakku
Alkuperäinen ohje on Pirkan Paras Leivontakirjasta, mutta ohje on omassa käytössäni muuttunut jo jonkin verran :) Itse käytin tällä kertaa täysjyväpaahtista, kun kuopukselle ei ruis sovi ja imetän vielä, joten itsekin olen rukiittomana..
Pohja: 200g pehmeää ruisleipää (esim. Real tai perunalimppu tms.)
75g voita
Täyte: 1 punainen paprika
1 maustekurkku
1 puntti ruohosipulia
 1 pieni punasipuli tai ½ isosta punasipulista
200g kinkkua (tai kalkkunaa) suikaloituna
2dl vispikermaa
200g tuorejuustoa (maustamatonta tahi maustettua, miten tykkää..)
150g turkkilaista jugurttia
200g raejuustoa
2 rkl sinappia
(suolaa)
mustapippuria
5 liivatelehteä
sitruunamehua

Koristeluun: ohuenohuita kinkku- (tai kalkkuna-)siivuja
kirsikkatomaatteja
persiljaa
suippopaprikaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Murenna ruisleipä tehosekottimessa tai käsin pieneksi muruseksi, sulata voi ja sekoita keskenään. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle, leivinpaperin päälle. Vuoraa myös irtopohjavuoan seinämät leivinpaperilla.

Pilko (kinkku), ruohosipuli, paprika, maustekurkku sekä sipuli pieneksi silpuksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita tuorejuusto, jugurtti ja raejuusto kerman joukkoon. Lisää sinappi, suola ja pippuri sekä suola.

Kiehauta sitruunamehu ja lisää liotetut liivatelehdet. Lisää seos kinkkuseokseen. Sekoita hyvin. 

Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Koristele kinkkusiivuilla, kirsikkatomaateilla, persiljalla, suippopaprikalla ym.

Kasvistäyte:
Täyte: 1 punainen paprika
1 maustekurkku
1 puntti ruohosipulia
 1 pieni punasipuli tai ½ isosta punasipulista
100g fetajuustoa murennettuna
2dl vispikermaa
200g tuorejuustoa (maustamatonta tahi maustettua, miten tykkää..)
150g turkkilaista jugurttia
200g raejuustoa
2 rkl sinappia
(suolaa)
mustapippuria
5 liivatelehteä
sitruunamehua

Koristeluun: juustosiivuja
kirsikkatomaatteja
persiljaa
suippopaprikaa

Kalatäyte:
Täyte: 1 punainen paprika
1 maustekurkku
1 puntti tilliä
 1 pieni punasipuli tai ½ isosta punasipulista
200g kylmäsavulohta
2dl vispikermaa
200g tuorejuustoa (maustamatonta tahi maustettua, miten tykkää..)
150g turkkilaista jugurttia
200g raejuustoa
2 rkl sinappia
(suolaa)
mustapippuria
5 liivatelehteä
sitruunamehua

Koristeluun: graavilohta
kirsikkatomaatteja
tilliä
suippopaprikaa

1 kommentti:

  1. Erittäin kaunis sydän-koristelu voileipäkakulle! Terveisin www.nami-hiiri.com

    VastaaPoista