sunnuntai 7. helmikuuta 2010
Lime-valkosuklaahyydykekakku
Tämän kakun Viljamiini kehitteli pyynnöstä eräisiin kesäjuhliin ;)
Pohja:
150g kaurakeksejä
75g sulatettua voita
Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl vispikermaa
1 prk maitorahkaa
100g valkosuklaata sulatettuna
½ prk limecurdia
1 limetin mehu
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
sitruuna- tai limemehua
Murustele keksit hienoksi ja sulata rasva. Sekoita hyvin ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka sekä sulatettu valkosuklaa. Sekoita joukkoon limecurd sekä limetistä puristettu mehu. Maista ja mausta sokerilla sekä vaniljasokerilla. Kiehauta tilkka limetti- tai sitruunamehua ja laita lionneet liivatelehdet mehuun ja lisää hieman jäähdytettynä kermaseokseen.
Kaada pohjan päälle irtopohjavuokaan ja peitä vuoka kelmulla. Anna hyytyä vähintään 5 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
Koristeena marsipaanista tehtyjä ruusuja sekä sokerihelmiä. Suihkaus helmiäissprayta toimi myös hyydykekakun päällä :)
Ihanan raikasta! Eräs kakkua maistanut sanoi, että tämä kakku maistuu siltä, että sitä voisi sekoittaa vodkaan :D
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
yksi salaisuus paljastettu :D
VastaaPoistaEikä oo ;)
VastaaPoista