Tämä voileipäkakku on Viljamiinin tekele. Täytteenä on salamitäyte sekä kinkkutäyte. Päällinen on tuorejuustoa ja maitorahkaa. Koristeet on otettu juustosta ja kinkusta piparimuotilla.
n. 22 hengelle
27 palaa täysjyväpaahtista
Kostutukseen n. 1,5 dl lihalientä
Kinkkutäyte:
200 g kinkkusuikaleita
100 g purjoa
1 suolakurkku
250g pippurituorejuustoa
1 prk maitorahkaa
2 tl sinappia
½tl mustapippuria rouhittuna
Meetwurstitäyte:
150 g meetwurstia pilkottuna
2 paprikaa (keltainen ja punainen)
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 prk maitorahkaa
hyppysellinen mustapippuria
Kuorrutus ja koristelu:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk maitorahkaa
ripaus suolaa ja pippuria
persiljaa
kirsikkatomaatteja
ohuenohutta meetwurstia
palvikinkkusiivuja
punasipulia
Pilko purjot sekä suolakurkut pieneksi. Sekoita kaikki kinkkutäytteen aineet yhteen.
Pilko meetwurstit ja paprikat pieneksi ja sekoita loputkin meetwursti täytteen aineet yhteen.
Leikkaa paahtoleivistä reunat. Laita leivät tarjoilualustalle kolmen riviin ja kolmeen jonoon. Kostuta. Levitä ensimmäiseen väliin kinkkutäyte. Levitä seuraava kerros paahtiksia. Kostuta. Levitä seuraavaksi meetwurstitäyte. Laita vielä yksi kerros leipiä täytteen päälle ja kostuta. Anna vetäytyä ja maustua jääkaapissa painon (esim. leikkuulaudan) alla seuraavaan päivään.
Sekoita tuorejuusto ja rahka ja mausta pippurilla ja ripauksella suolaa. Levitä kakun päälle kauttaaltaan. Koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti