sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Mariannejuustokakku (hyydytetty)


Tämän kakun tein äidilleni äitienpäiväksi. Kukat on marsipaania, reunat valkosuklaata transferilla koristeltuna.


Mariannejuustokakku

Pohja: 
350g Minttudomino-keksejä
75g voita

Täyte:
4dl vispikermaa
200g maitorahkaa
200g tuorejuustoa
1pss MarianneCrushia
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
tilkka maitoa

Koristeluun:
esim. marsipaanikukkia 
valkosuklaata
suklaatransferi

 Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (pohjalle + suikaleet reunoille).
Hienonna keksit pieneksi muruksi. Sulata voi. Sekoita nämä keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahkat, juustot, mariannecrush ja sekoita. Tarkista maku, lisää sokerit maun mukaan.
Kuumenna maitotilkka kiehuvaksi ja lisää valutetut liivatelehdet. Jäähdytä hieman ja lisää täyteseokseen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään 5 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

Sulata valkosuklaa, sivele se suklaatransferin päälle ja kääri kakun ympärille. Anna kovettu ja irrota kalvo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti