maanantai 25. heinäkuuta 2011

Hyydytetty kinkkukakku charlotte russen tyyliin


Alkuperäinen idea oli Kinuskikissalta :) Kiitos siitä!

n. 500g ruisleipää 
kostutukseen maitoa
Täyte:
4 liivatetta
4 dl kermaa
1rs ruohosipulituorejuustoa
2dl turkkilaista jugurttia
250g kinkkusuikaleita
100g salamisuikaleita
reilusti ruohosipulia (olisikohan noin 1,5 ruukullista)
1 paprika
mustapippuria
ripaus suolaa

Koristeluun:
tomaattia
jääsalaattia

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vuoraa kulho kelmulla.
Ota leivästä muotilla paloja tai leikkaa veitsellä esim. kolmioita, suorakulmioita tms. Kostuta leivät dippaamalla ne maitoon molemmilta puolilta. Lado leivät haluamaasi järjestykseen kulhon seinämille.

Täyte:
Vatkaa kerma vaahdoksi. Silppua paprika ja ruohosipuli pienenpieneksi silpuksi, sekoita salami ja kinkku mukaan. Sekoita jugurtti ja tuorejuusto kermavaahtoon, lisää paprika-kinkkuseos ja mausteet. Sekä maitoon sulatettu liivate. 

Kaada täyte kulhoon ja anna hyytyä mieluusti seuraavaan päivään.

Koristeen ohjeen löydät Kinuskikissan sivuilta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti