torstai 18. maaliskuuta 2010

Vaahtokarkkikuorrute/MMF (Marshmellow Fondant)

300 g vaahtokarkkeja 
1 paketillinen tomusokeria (vajaa tai reilu)
3 rkl vettä 
ruokaöljyä


Öljyä mikronkestävä kulho ja laita vaahtokarkit ja vesi kulhoon. Kuumenna välillä sekoittaen, kunnes karkit ovat täysin sulaneet.
Taikina tarttuu tässä vaiheessa kaikkeen mihin osuu. Kädet kannattaa öljytä hyvin, jotta säästyisi pahimmalta tarttumiselta. Kokemuksen mukaan tarttuu silti!
Siivilöi lisää tomusokeria, kunnes taikina ei enää tartu ja irtoaa kulhon reunoista.
Kääri taikina kelmuun ja anna levätä seuraavaan päivään. Taikina säilyy parisen viikkoa.
Pehmitä taikinaa mikrossa hetken, jos taikina tuntuu liian työläältä kaulita.

Vaaleanpunainen gerberakakku


Hempeä gerberakakku vaahtokarkki/MMF(Marshmellow Fondant)-kuorruttella (ohjeen nappasin Kinuskikissalta). Välissä ranskalaispastillimoussea. Pohja on kaakaopohja. Gerbera on marsipaania ja perhoset vaahtokarkkimassaa. Vähän on vielä harjoittelemista tuossa vaahtokarkkikuorrutteessa.. Ohjetta jouduin hieman muokkailemaan, että tuli hyvää.

torstai 11. maaliskuuta 2010

Kirsikkapuukakku














Tämän kakun tein jo viime viikolla viemisiksi tupareihin. Tässä kakussa ei sitten alkuunkaan onnistunut tuo koristelupuoli. Tarkoitus oli tehdä kokonaan vaaleanvihreä marsipaanikuorrutus kakkuun, mutta kaulitsin vissiin liian ohueksi levyn ja tietenkin se alkoi repeillä, kun siirsin sitä kakun päälle. Päällisen onnistuin jotenkin pelastamaan, mutta reunoille oli kehiteltävä joku muu juttu. Olen nähnyt Kakku Helmen blogissa tällaisia koristeita reunoilla ja nyt sitten päätin kokeilla samanmoisia. Kakkupohja on 5 munan kaakaokakkupohja ja välissä geishatäyte, nam :) Marsipaanin alla sokerikreemi. Puun maalasin pastaväreillä ja kukat marsipaania.

sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Orvokkikakku

 

Kolme tällaista kakkua tein tätini hautajaisiin :( Orvokit olivat hänen lempikukkiaan, joten siksi nämä kukat. Pohja on puolipallonmuotoinen, täytetty  mansikkamoussella ja mansikkavalkosuklaamoussella. Päällinen on sokeripäällystettä (kaulintamassa vai mitä se nyt onkaan..).Kukat marsipaania.

tiistai 2. maaliskuuta 2010

Mustikkamousse

2dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk maitorahkaa
1tl vaniljasokeria
250g mustikoita
n.1-2dl sokeria
4 liivatelehteä tai 4tl liivatejauhetta
pieni tilkka maitoa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa jääkaappikylmä vispikerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja maitorahka sekä mustikat. Tarkista maku. Lisää sokerit. Kiehauta pieni tilkka maitoa, lisää kiehahtaneeseen maitoon liotetut, valutetut liivatelehdet ja sekoita.

Limemousse

2dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk maitorahkaa
1tl vaniljasokeria
½prk Lime Curdia
yhden limetin tai puolikkaan sitruunan mehu
n. 0,5-1dl sokeria
4 liivatelehteä tai 4tl liivatejauhetta
pieni tilkka maitoa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa jääkaappikylmä vispikerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja maitorahka sekä LimeCurd ja limetin tai sitruunan mehu. Tarkista maku. Lisää sokerit. Kiehauta pieni tilkka maitoa, lisää kiehahtaneeseen maitoon liotetut, valutetut liivatelehdet ja sekoita.

PartyLite-kakku

Vähän jo mietin, että laitanko mokomaa tekelettä tänne ollenkaan, mutta menköön ;)

Sisällä limemousse sekä valkosuklaamousse, kostutus vaniljamaidolla. Neljän munan pohja. Maalaus tehty marsipaanille (liian pehmeälle!) ja reunat diplomaattikermaa. Koristeena strösseleitä sekä sokerihelmiä. Jee jee :D