sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Vaahtokarkkitaikina (MMF marshmellow fondant) - nro 2.

1 dl vettä
2,5 dl vaaleaa siirappia
2 tl vaniljasokeria
4dl sokeria
1 dl vettä
2,5 rkl liivatejauhetta
n. 500-700g tomusokeria

Mittaa vesi, siirappi, sokerit kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehuskella noin 10 minuuttia. Kiehauta desi vettä ja lisää liivatejauhe. Lisää seokseen. Vatkaa seosta n. 10 minuttia. Seos vaalenee ja jäykistyy. Seos on tahmeaa tässä vaiheessa, joten öljyä kätesi! Tämä ei ole kuitenkaan ihan niin pahasti tarttuvaa kuin valmiista vaahtokarkeista tehty massa.. Lisää tomusokeria vähitellen ja vaivaa kuin pullataikinaa. Seos muuttuu raskaaksi työstää, irtoaa reunoista ja käsistä (melkein ainakin), kunnes on valmista. Pyöräytä taikina tiukasti tiiviiseen kelmuun ja anna levähtää jokunen tunti. Voit käyttää taikinan mikrossa, jos kaulitseminen on raskasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti