sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Kinkku-meetwurstivoileipäkakku















Tämä voileipäkakku on Viljamiinin tekele. Täytteenä on salamitäyte sekä kinkkutäyte. Päällinen on tuorejuustoa ja maitorahkaa. Koristeet on otettu juustosta ja kinkusta piparimuotilla.

n. 22 hengelle

27 palaa täysjyväpaahtista

Kostutukseen n. 1,5 dl lihalientä

Kinkkutäyte:

200 g kinkkusuikaleita
100 g purjoa
1 suolakurkku
250g pippurituorejuustoa
1 prk maitorahkaa
2 tl sinappia
½tl mustapippuria rouhittuna

Meetwurstitäyte:
150 g meetwurstia pilkottuna
2 paprikaa (keltainen ja punainen)
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 prk maitorahkaa
hyppysellinen mustapippuria

Kuorrutus ja koristelu:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk maitorahkaa
ripaus suolaa ja pippuria
persiljaa
kirsikkatomaatteja
ohuenohutta meetwurstia
palvikinkkusiivuja
punasipulia


Pilko purjot sekä suolakurkut pieneksi. Sekoita kaikki kinkkutäytteen aineet yhteen.

Pilko meetwurstit ja paprikat pieneksi ja sekoita loputkin meetwursti täytteen aineet yhteen.

Leikkaa paahtoleivistä reunat. Laita leivät tarjoilualustalle kolmen riviin ja kolmeen jonoon. Kostuta. Levitä ensimmäiseen väliin kinkkutäyte. Levitä seuraava kerros paahtiksia. Kostuta. Levitä seuraavaksi meetwurstitäyte. Laita vielä yksi kerros leipiä täytteen päälle ja kostuta. Anna vetäytyä ja maustua jääkaapissa painon (esim. leikkuulaudan) alla seuraavaan päivään.

Sekoita tuorejuusto ja rahka ja mausta pippurilla ja ripauksella suolaa. Levitä kakun päälle kauttaaltaan. Koristele haluamallasi tavalla.

Puolukkamousse

2dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk maitorahkaa
150g puolukoita
1tl vaniljasokeria
n. 2 dl sokeria
4 liivatelehteä tai 4tl liivatejauhetta
pieni tilkka maitoa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta puolukat. Vatkaa jääkaappikylmä vispikerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja maitorahka sekä soseutetut puolukat. Lisää sokerit. Tarkista maku. Kiehauta pieni tilkka maitoa, lisää kiehahtaneeseen maitoon liotetut, valutetut liivatelehdet ja sekoita.

Naisellinen kahvakuulakakku















Viljamiinin tekemä kakku paikalliselle kahvakuulakuningattarelle :) Välissä valkosuklaamousse sekä puolukkamousse. Päällinen marsipaania ja kiiltoa tuo helmiäisspray.

Vauvakakku nro 1















Juhanna teki tämän kakun viemisiksi pienen poikavauvan vanhemmille. Välissä suklaamousse ja valkosuklaamousse. Päällinen marsipaania samoin kuin kaikki koristuksetkin..kaikki tehty käsin.


Koko perheen ristiäiskakku
















Juhanna sai suuren kunnian tehdä ystäviensä poikavauvan ristiäisiin kakun. Toiveena oli vähän erikoisempi ja hauska kakku. Kakussa esiintyykiin koko perhe: isä, äiti, vauva vaunuissa ja kaksi koiraa lenkkeilemässä talvisäässä :) Välissä on puolukkamousse ja suklaamousse. Koristeet sokerimassaa ja marsipaania. Pursotukset vispikermaa rahkalla höystettynä.



Prinsessa Aurora -kakku















Juhannan käsialaa. Tämän kakun vein yllätykseksi hillittömälle Aurora-fanille. Pohjaksi tein suklaakuivakakun, jonka ohje löytyi Kinuskissan sivuilta. Päälle laitoin marsipaania ja reunoille kermaa. Kuvan maalasin pastaväreillä. Kukat tehty käsin.


Suklaamousse

2dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk maitorahkaa
100g sulatettua tummaa suklaata (tai 160g maitosuklaata)
2tl vaniljasokeria
n. 1-2 dl sokeria
2-4 liivatelehteä tai 2-4tl liivatejauhetta
pieni tilkka maitoa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vesihauteessa sulatettaessa varo, ettei suklaan sekaan pääse vettä. Vatkaa jääkaappikylmä vispikerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja maitorahka sekä sulatettu, vähän jäähdytetty suklaa. Lisää sokerit. Tarkista maku. Kiehauta pieni tilkka maitoa, lisää kiehahtaneeseen maitoon liotetut, valutetut liivatelehdet ja sekoita.